OSSE:s prioriteringar 2015                                                         presenteras i Wien 15 jan 2015

 

Den serbiske utrikesministern Ivica Dačić övertog den 1 jan ordförandeskapet efter Didier Burkhalter i Schweiz och kommer att fortsätta ett nära samarbete med denne.

Ivica Dačić presenterar sina prioriteringar inför OSSE:s Permanenta Råd i Wien på torsdag den 15 januari.

Under 2015 kommer det serbiska ordförandeskapet att inrikta arbetet på en de-eskalering av situationen i och omkring Ukraina, baserad på ett ”eld upphör” som respekteras av alla sidor. 

Ivica Dačić vill diskutera serbiska planer vid utdragna konflikter och ta fram egna erfarenheter som ett land, vilket övergick från konflikter till att bli en demokrati.

Han kommer att utveckla det serbiska ordförandeskapets prioriteringar i OSSE:s tre huvudfrågor med exempel som kamp mot terrorism, reglering av vattentill-gångar och genomförande av åtaganden på de mänskliga rättigheternas område.

Journalister är välkomna att bevaka talet med start kl10.00 den 15 jan i Hofburg Congress Centers Nya sal.  Efteråt, omkring kl 12.30, ges en nyhetskonferens i rådssalen på femte våningen.

Journalister, som önskar deltaga, har att anmäla sig med e-mail till     press@0sce.org senast den 14 jan.

Både talet och presskonferensen blir tillgångliga på www.osce.org/live  
Live tweets kommer att postas på @osce  med uppdateringar på Twitter  @SerbiaOSCE2014

OSSE:s Permanenta Råd samlar representanter för 57 deltagande stater och 11 samarbetspartner.  Det möts varje vecka i Wien för diskussioner och beslut om utvecklingen i OSSE-området.

För PDF-bilagor och länkar till källor med ytterligare information besök: http://www.osce.org/cio/133951